Imagino

Imagino

Skrolla ner för att läsa mer om några av

Imaginos föreställningar...

Sedan gruppen bildades 2012 har Imagino skapat mötesplatser där teater, musik och konst vävs samman i ett interaktivt samspel med publiken.

Imagino bjuder in till en magisk värld där det finns möjlighet för alla att vara en del av föreställningen. Berättandet har en förmåga att bygga broar mellan människor och påminna om de inre världar som vi alla har tillgång till. Genom musik, lek och konstnärligt gestaltande utforskas en lyhörd kommunikation och ett kreativt uttryck.

Smultronstället

Barnteater (Järna 2013)

2013 fick vi bidrag från Södertälje kommun för att sätta upp en teaterföreställning för barn.
Föreställningen frambringar kontrasten mellan staden och skogens miljö och väcker fascination över naturens förunderliga värld. Genom föreställningen bjöds publiken upp på scen för att aktivt delta i berättelsen. Med enkel rekvisita, kostymer, ljudkollage och akustisk musik skapades en fantasifull stämning.

Intergalaktiskt rymdäventyr

Sagovandring (Skattungbyn 2017)

Under Inspirationsfestivalen i Skattungbyn höll Imagino en sagovandring för barn i alla åldrar. Festivalbesökarna fick vandra runt på festivalområdet och möta olika karaktärer bl.a. Sagosho, Rymdfågeln, Professor Klur, Farbror Ur och rymdvarelsen Babombao. Tillsammans hjälper de Babombao att resa tillbaks till hennes planet Bubbelonia.

Piratföreställning

Barnteater (Limmared 2019)

Imagino gjorde en pirat-föreställning i samband med öpnningen av Limmareds nya lekplats. En interaktiv föreställning där lekplatsen förvandlades till ett piratskepp och barnen fick lösa gåtor för att öppna de magiska skattkistorna.

Julens hjärta

Barnteater (Uddebo 2019)

Imagino presenterar: Julens Hjärta, en teaterföreställning som tar oss med på en resa genom sagolika världar fyllda av musik, humor, mystik och magi. Genom mörker och ljus, från stjärnor och skogar berättas en saga, sagan om att hitta hem till värmen och gemenskapen som får julens hjärta att lysa. Alla är välkomna.

Under december 2019 fick Världshuset besök av Tranemo kommuns alla 4 - 5 åringar. De hade fått ett magiskt brev med en inbjudan till ett äventyr och ett viktigt uppdrag, nämligen att rädda julen. Tillsammans med sagolika karaktärer begav de sig iväg på en resa in till det mörkaste rummet i huset för att där sprida ljus och tända julens hjärta!

Gränsöverskridande staket

Barnteater förskoleturné (Uddebo 2020)

Gränsöverskridande staket var ett skapande-skola-projekt då imagino åkte runt till Tranemo kommuns förskolor med en föreställning som handlade om gränser, hållbarhet och återbruk. Professor Klur förvandlade skräp till dekoration som smyckade ut förskolans utegård. Mumrik var en trädgårdsmästare som kom cyklande på en bambucyckel och hade ett äppleträd med sig som vi planterade på förskolornas utegårdar.  Farbror Lur lockades ut ur sin skärmhypnos med en magisk trollflöjt & Fröken Ur var en konstnärlig punkare som samlade på skatter som hon hade i sin magiska vagn.

Omskaparna

Teater / workshops skolturné (Tranemo 2021)

Under sommaren 2021 ingick Imagino i ett omskaparprojekt. Vi åkte runt bland Tranemo kommuns mellanstadieskolor för att ge en kreativ undervisning om hållbarhet och jordens begränsade resurser. Vi arbetade med de 4 elementen som grundtema där Jord gestaltades genom kreativt skrivande, Luft genom rörelse, Vatten genom musik och Eld genom en gemensam demonstration på skolgården. I vattengruppen där jag arbetade tillsammans med Thea dukade vi upp en musikinstrumentbuffé, spelade på en vattensynt och pratade om vattnet som resurs på jorden.